Kezdők rovata

Üdvözlök minden kezdő hajómodellezőt!

Itt egy egyszerű 2 motoros hajómodell építését fogom bemutatni lépésről lépésre.

**********************************************************************************************************************************************

Akkor most jöjjön egy kis elméleti rész. Ennek a modellnek az építését egyszer már leközöltem, sajnos ebből csak 3 modell épült meg.

Egy Budaörsön 1 Hatvanban és egy Romániában. Remélem most nagyobb sikere lesz. Megpróbálok nagyon egyszerű és olcsó anyagokat összeválogatni. Bordának rétegelt lemezt használunk, ezt legegyszerűbben az áruház láncok déligyümölcs ládáiból tudjuk kitermelni, de természetesen olyan üzletekben is megvásárolhatjuk ahol rétegelt lemezt árulnak. Meghajtó motorként a már nem használt akkus fúró vagy csavarozó gépek motorjait is fel tudjuk használni, de természetesen ezek is beszerezhetők modellboltokban. Rádiót a már nem használt modellekből is kitermelhetjük vagy használtan is vásárolhatunk de szintén modellboltokban is kaphatók ma már viszonylag baráti áron. Akkumulátort érdemes újat venni. És van még a fordulatszabályzó amit szintén kitermelhetünk egy már nem használt modellből vagy azt is megvásárolhatjuk a modellboltban. Ezek a nagyobb tételek a többi az általában megtalálható a háztartásokban.

A szerszámok: kell egy kisebb méretű kalapács , egy oldalcsípő, lombfűrész, valamilyen fúrógép.

További anyagok: acélgombostű, vízálló asztalos ragasztó, epokitt ragasztó, rézcső, tengely.

Nagy vonalakban ezek a hozzávalók.És itt látható a modell tervrajza amit innen kimásolva nagyíthatunk.